Er moet belasting betaalt worden over een deel van het vermogen, de zogenoemde "grondslag sparen en beleggen". Dat is de waarde van het vermogen op 1 januari van het jaar waarover aangifte wordt gedaan, min het heffingvrij vermogen.

Tot en met 2016 gaat de belastingdienst uit van een voordeel van 4% over de ‘grondslag sparen en beleggen’. Over dat voordeel van 4% wordt 30% inkomstenbelasting geheven. Totaal moet men dus 1,2% belasting betalen over de ‘grondslag sparen en beleggen’.

Bent u ondernemer en is uw auto aangemerkt als ondernemingsvermogen?

De btw op de aanschaf, onderhoud en gebruik kunt u aftrekken, voor zover de auto wordt gebruikt voor belaste omzet.

Voor alle ondernemers een hele verandering.

In plaats van de VAR kan er gebruik worden gemaakt van algemene modelovereenkomsten, voorbeeldovereenkomsten en individuele overeenkomsten (allen beoordeeld en/of opgesteld door de Belastingdienst) of een eigen overeenkomst.

Boekhouders zijn duur voor zzp’ers en MKB’ers. Dit komt omdat hun dienstenpakket uitgebreider is dan wat u nodig heeft. Betaal voortaan alleen datgene wat u afneemt. Sharon verzorgt uw ondernemersadministratie van A tot Z op basis van werkelijk gemaakte uren. Ter introductie betaal u slechts 45 euro per uur! Laat een prijsopgave maken voor uw bedrijf en ervaar het verschil in uw portemonnee.

Antwerpsestraat 31
4611 AB Bergen op Zoom
Netherlands

 

Office:  +31 85 20 10 545
Mobile: +31 6 49 93 12 45


KvK te Breda: 7347.6277

 

Privacy Statement

Snel contact? Whatsapp ons! WhatsApp Icon

Neem direct contact met ons op via:
WhatsApp Icon